Konst och kultur

Jädraås har en rik konst- och kulturhistoria som sträcker sig flera århundraden tillbaka

kultur från gästrikland

Från historiskt arv till modern konstscen - Utforska Jädraås kultur och konst

Jädraås har en rik konst- och kulturhistoria som omfattar både den historiska kulturen och den moderna konstscenen. Detta gör byn till en spännande plats att besöka för den som är intresserad av konst, kultur och historia.

stf jädraås tipsar

Missa inte dessa höjdpunkter i Jädraås - En guide till kulturella och konstnärliga sevärdheter

– Jädraås Hytta och smedja från 1856 – Årets industriminne 2020. Passa på att uppleva riktig och viktig kulturhistoria – vi erbjuder guidade visningar i Jädraås Hytta! OBS! Måste förbokas minst tre dagar innan genomförande – kontakta oss på 073-8061560 eller kontakt@destinationjadraas.se

Ralph Erskine-arkitektur i Jädraås. Besök de häftiga och unika husen i ”Skogsbyn” (eg. Skogsarbetarbyn).

Elastic Galleryhttps://www.elasticgallery.com/ – bjuder (primärt sommartid) löpande på intressanta och spännande konstutställningar.

Jädraås – Tallås Järnväg (JTJ) – https://jtj.org/ – är en sex kilometer lång museijärnväg. På JTJ är du med om en tidstrogen ångtågsresa från 1900-talets början i järnets och skogens land. Tågresan på JTJ passar för alla åldrar. Inte minst för de yngre är det ett spännande möte med forna tiders sätt att resa. Ångtågen kör söndagar från mitten av juni till slutet på augusti.

Kontakta oss

Vi erbjuder målgruppsanpassade naturupplevelser av olika slag och svårighetsnivå till ett brett spektra av intressenter

Hitta hit

Gammelboningsvägen 8,
Jädraås, Sweden, 81691

Sociala Medier
Inställningar för cookies